i follow..

Saturday, December 31, 2011

DA TAHUN BARU?

heyy..heyy...heyy..what's up guys and girls
say salam pada semua and selamat sejahtera buat non-muslim

huhh..korang dikejutkan dengan photo ala2 vampire baru bangun tido kan
okeyyy..memandangkan hari ni adalah hari last 31  december 2011 tahun masihi
yang akan menjengah tahun 2012 bermula 1 januari 2011
mesti penuh dengan azam baru dan semangat paling tidak kita mahukan perubahan

saya SHAHRUL BIN ROMLEE  dan HOUSE OF PURPE mengucapkan
SELAMAT TAHUN BARU
merasa syukur kehadrat-Nya diberi peluang bernafas sampai lah kesaat ni
diberi pinjam sekujur tubuh ini..diberi nikmat kesihatan.alam dan sebagainya

saya jusr mention awal sebab jadual 1 januari sangat2 lah padat
dari pagi sampailah ke malam.jadi ambillah kesempatan ni wish awal2

[YANG BAIK ITU DALAN DARI -NYA]
YANG KURANG ITU DARI DIRI SHAH SENDIRI
JADI SAYA SUSUN SEPULUH JARI MAHUPON LEBIH
POHON SERIBU AMPUN DAN MAAF ANDAI TUTUR DAN KATA
ADA YANG TERSALAH TERLEBIH TEROVER TERKASAR.MOHON DIMAAFKAN.


Friday, December 30, 2011

MY PHOTO

SEGMEN:MODEL OF THE YEAR

shortlisted also my photo..why??
yes..done to be a model??
but my lecturer show me the best of to be a steward..
and also said that i can be a steward..yahoo..much more spirit now
so can i be a steward??
done..al about my photo update..pleasure if you comment a bit bout this photo

2011 TURN TO 2012

heyy..heyy..hey..what's up guys and girls
today shah nak story about end year lah memandangkan just tinggal dua hari jer lagi nak masok tahun baru kan 2012 yang mana mesti korang banyak pengalaman dalam tahun 2011

mana mungkin korang tak pernah alami peristiwa menggembirakan dalam tempoh masa satu tahun ni kan.dan mana mungkin jugak kita tak pernah alami peristiwa menyedihkan dalam hidup sepanjang tempot satu tahun ni.dan mana mungkin korang tak pernah menangis kan?.
>kita ni macam2 perkara yang kita alami tapi antara menjadi kenangan atau tidak jer.let say hari ini adalah hari bahagia kita.mana mungkin kita lupakan hari itu dan semestinya terpahat dalam ingatan kita kan.

okey..jom biaca baca dalam konteks hidup penulis.shah la tu kan yang mengendalikan blog yang tak seberapa ni.HOUSE OF PURPLE.shah dari awal tahun.tak ada yang special kot.sama jer macam insan lain lalui hari2 biasa tapi lately tima hujung tahun ni..banyak betul kisah hidup shah suka dan duka yang shah lalui in fact dari segi pelajaran keluarga peribadi mahupon percintaan.
>baik kirana shah senaraikan aje lah apa yang best dan yang tak best alam hidup shah ni

^.^shah dapat seorang teman hidup yang very wow..ha3..cari sendiri ok!!
^.^shah dikecawakan..ha!!
^.^shah dapat anak saudara baru..anis humaira
^.^my result much more better then before..syukur

ACTUALLY SHAH HAVE MO IDEA
LATER LAH KITA SHARE STORYBYE YOU ALL

Wednesday, December 28, 2011

GUYS WITH THE PRODUCT

nape muka macam pakai blusher??
[ANDA ADALAH ASET TERHEBAT.TENTUKAN MASA,TENAGA DAN WANG UNTUK SENAMAN,GROOMING DAN PERHEBATKAN LAGI ASET ANDA]:TOM HOPKINS

hyee..hallo..peace yaww
sekarang ni ramai laki malu nak mengaku even nak mengaku pasal penjagaan wajah.tapi tak kurang pulak yang betul jaga muka macho and cute tu kan.WONDER.then nowadays pon banyak produk berjenama keluarkan barangan penjagaan untuk lelaki kan.no wonder lah kalau lately korang tengok guys2 yang cute tu mukanya lagi licin dari girls kat luar sana.
ha3..jangan terkejut okey what i used everyday
[We believe beauty is transformative. As skin changes, feelings change and life changes]
huh..no wonder lah klau shah sendiri pon pakai produk as dala photo kat atas tu okey..jangan tak percaya okeyy..tu memang facebook  shah dengan dP paling latest tu..after try and try and try..shah just jumpa vaseline yang sesuai untuk kulit muka shah lepas guna produk tot yang rosakkan kulit muka shah..and for SKII tu no wonder lah ula2 just nak mencuba then berkesan..so guna jer lah..SKII eang the best..

okeyy.now shah dah aim two product untuk malam plak dah survey pon maybe sesuai jugak..first is dari KIELHL'S and satu lagi lebih kurang macam collagen la tapi shah tak prefer sangat lah dari REDIANZE..aybe boleh dapatkan dalam awal tahun 2012 ni..yahoo..
kiehl's midnight recovery concentrate/radianze eskayvie collagen
yes this two thing

[NOWADAY'S.THE BOYS NO MORE SCARED BOUT THIS]
BOYS IS METROSEKSUAL

Tuesday, December 27, 2011

OUCHH..SEXY DEAR

heyy..heyy..heyy..what's up guys and girls
terasa lame ta update blog HOUSE OF PURPLE yang da makin bersawang ney

terasa besar kecik jer bila dikelilingi oleh blogger's2 yang active menulis.tapi berbeza dengan shah menulis hanya sekadar suka2 share hari2 shah.pengalaman and all those thing.okeyy shah last weekend for those yang menyambut hari natal-MARRY CHRISMAS-shah g seremban because ada majlis pertunangan akak kepada kawan shah.tilll the end terasa still awal dalam pukul 02.30 pm mcam tu.so shah and the gang ta tau nak buat ape.putar2 seremban tanpa hala tuju dapat la idea balik kampung salah sorang dari kami for mandi sungai.TETAPI kami ni kan tak da tujuan so tak bwak la any attire untuk mand sungai.just dengan boxer terjun la bagai hape pon ntah la..jom share the picture..jangan gelak okeyy..
here is me at sungai kampung pantai seremban
shah with my roommate the body builder..
lets say later shah update lagi okeyy..ni pon just curi2 asa jer sebab tengah busy dengan assignment untuk finall send before mid sem break

bye you all
[DO PLAN TO SUCCESS OKEY]

Sunday, December 25, 2011

MOOD UNHAPPY-BERIBU SESALAN

hallo guys and girls..peace yawww
rasa malam ni rajin pulak nak update walaupon bukan dalam mood happy sekarang ney

okeyy..malam ni chrismas which is malam ni patot jadi salah satu malam paling indah
[ku susuri malam ini yang tidak berbintang,sunyi sepi][mood shila amzah]
[kekasih ku dijalanan yang berliku,disaat ku perlukan mu][mood jacklyn victor]
[ku mengusung duka ini,diiringi kisah janji][mood ning bizura]

as korang tengok photo kat atas tu..ada tak macam shah kesedihan mengenang something ke bagai boleh kira macam tu lah..kata yuna[setiap gambar ada lagu] dan kata shah pulak setiap gambar ada makna disebaliknya suka duka riang gembira sedih bagai lah kan??shah rasa macam orang hilang arah bila buat something perkara yang memang tak patot buat

[AWAK..SAYA CUBA BERI YANG TERBAIK BUAT AWAK]
[AWAK..SAYA CUBA JADI YANG TERBAIK BUAT AWAK]

Saturday, December 24, 2011

HEADER BRINGS YOU UP

heyy..heyy.heyy hallo guys and girls..peace yaww
sory la korang da jadi trademark untuk shah setiap kali entry mesti ada photo shah

[HEADER BLOG IS THEIR FIRST IMPRESSION]
header blog ney memainkan peranan yang sangat besar dalam mewujudkan satu blog samada blog informasi mahupon peribadi.korang mesti pernah alami bila nak masok kedai baju tengok dari luar nampak suram jer..terus cancel tak semangat gitu kan..so sama la konsep header blog ni dengan kedai baju tu..header blog ni nak tarik perhatian orang salah satu nya untuk dibaca.betol ta pendapat shah??

so shah nak present la header2 yang penah shah guna dulu sampai la sekarang ni CUMA
SHAH TAK PERNAH BERPUAS HATI DENGAN SETIAP HEADER SHAH

ni antara header blog shah paling bongak pernah shah edit.over sngat

ok.ni antara lain lah..yang memang gediks sangat

antara lain..

dan banyak lagi lah header2 lain yang tersimpan dalam folder ni.cuma sengaja letak yang kurang cantik dan memang tak cantik di mata shah sendiri.

SHAH teringin nak buat contest atau nak upah someone untuk buat header blog shah yang memang memenuhi citarasa shah yang memang shah akan puas hati sampai bila2
insyaallah.ada masa nanti shah akan buat jugak.tunggu masa jer

yang last ni masih belum digunakan tapi ta pe lah.publish jer lah awal2 sikit pon

[THEIR IMPRESSION BRINGS YOU FORWARD AND CONFIDENT]

Friday, December 23, 2011

PROFESSION SHAHRUL..CAN I ??

heyy..what's up yawww..kesian korang baru nak baca da tambah dosa
^.^say salam but semua dan selamat sejahtera buat non-muslim okeyyyy^.^

okeyy let's talk about the photo above.what do you think??
[SEORANG PHOTOGENIK & PHOTOGRAPHER]
saya sangat gila gambar[walaupun an ordinary boy]tapi kat certain tempat sahaja la.tak de lah sampai setiap pelusuk nak snap kan??dan jugak shah obses untuk jadi seorang photographer professional.kalau lah diberi peluang eloklah kiranya kan saya teruskan minat saya ni yang mungkin tak ada penghujung

[SEORANG EDITOR PHOTO]
betul dan jujur saya terarah pada bidang ini tapi bukan rezeki sebab tidak meneruskan or ambiL bidang ni sebagai jaminan masa depan.hampir setiap gambar dan snap yang diabadikan mesti saya akan buat sampai puas hati dek kehandak & kepuasan

[SEORANG PERAMUGARA]
bidang idaman sejak dilahirkan.mungkin dulu primary school orang lain nak jadi askar guru doktor tapi berbeza dengan saya sebagai seorang peramugara.sekarang belajar bidang aviation sebagai basic untuk dijadikan pengukuh masa interview.tak salah mencuba ada rezeki berpihaklah.tak ada rezeki ikhtiar lain banyak.

Berbalik pada seorang yang photogenik ala-ala model or cover model majalah glam or nak famous sikit majalah maskulin..majalah remaja pon jadi lah
can this an ordinary boy be as a model or flight attendant?

could this emotional face be a cover model??

yes.one day by my own camera for my own personel album

what ever it's as our profession.there will be a goods  and benefit for us

[BE YOUR OWN.DON'T YOU EVER AFRAID TO PROMOTE YOURSELF]

STORY LINE:SHAH LUKAKAN HATI SESEORANG

heyy..peace yawww..salam semua dan selamat sejahtera buat non-muslim
terasa lama ta update blog tak seberapa ni al-maklumlah b*r*k band ni laju sangat

-the story line is about shah lukakan hati seseorang-
ya Shah memang lukakan hati dia hanya dengan satu sentences.ok lets go thru maybe sebab korang ta faham ape sebab nya kan.shah ada tulis satu sentence yang agak pedas jugak la

ok.shah cerita bout my detail what i like and what most dont like.saya tak suka pada kelab malam.saya tak suka pada arak.talk bout club ni memang saya sangat2 tak suka club such clubbing clubbing clubbing night to morning.yes most of us cakap masok je club tapi tak minum  tak bersosial lebih2 bagai.tak ada perempuan.tak ada boys even.tapi pada shah 
tak once dah masok dalam tu.jarak awak like no gaps between.korang faham kan bila dah bercampur tu.yes memang niat kita nak pergi makan without no social no drunk but have you realize that terlalu banyak tempat yang lebih baik dari kelab malam untuk awak makan. terlalu banyak tempat lain untuk kita spend time dengan kawan-kawan.dan saya tak salahkan sapa2 dalam hal ni.hak2 masing ah untuk buat apa pun.tapi cuba la kita fikirkan balik.jangan la kita menghalalkan yang haram tu.

so in that case.shah da terangkan serba sedikit dari pandangan shah yang sepatutnya akan jadi lebih panjang lagi.tapi no matter lah korang sendiri pon boleh faham kan halal haram
 ni .si dia ni ada take some pict dalam satu club ney.jadi shah pon sound straight la yang 
shah tak suka orang masok club.shah tak suka club.
^.^then.mis enterprate kot.ada la timbul sikit prob bout this thing.masing2 terasa
shah pon tak patut marah tanpa tanya dan soal bout that thing.pcture taken hanya lah sebelum kami kenal lagi.sebelum kami bercinta lagi.tapi itu katanya.shah tak tau lah betol atau tidak.TAPI shah tetap akan percaya pada teman hidup shah

benda ni lah yang buatkan shah just sound straight to the point.no point untuk shah selindung benda yang shah benci.benda yang shah tak suka.ta pe lah later shah update benda yang shah tak suka.i'll list the thing.

[SAYA BETUL2 SAYANG AWAK]
[JADI SAYA HARAP AWAK TAK LIBATKAN DIRI AWAK DALAM PERKARA NI OK]
[AWAK PERLU TAHU BENDA YANG SAYA SUKA DAN TIDAK]
[APA2 PON YANG TERJADII SAYA TETAP SAYANG AWAK]
IKATAN DAN JODOH KITA KUAT.KITA PERCAYA PADA HUBUNGAN KITA OK
INI JUST NASIHAT.BUKANLAH TUJUAN NAK BURUKKAN AWAK
SAYA MINTA MAAF AWAK PASAL HAL TU

Tuesday, December 20, 2011

MY MEDIUM:SAYA DAN AWAK

what's up guys and girls??peace yaww
tak bersopan orang zaman sekarang.nak sapa orang macam tu ke??
says:salam semua & selam sejahtera buat non-muslin okeyy

al-maklum lah memang ada rasa kurang rajin nak update atas faktor2 tertentu
ke-buzy an tambahan pulak dengan mood terumbang-ambing sekarang ney..period time

okeyy guys..peace yaww..back to the topic MY MEDIUM
korang mesti tahu medium ni bermaksud ditengah @ perantara la macam tu kan
jadi motiff ketengahkan topic ni untuk orang kenal kita lah melalui medium2 modern tahap
global dalam era 20an ni dengan deretan masalah kejadian yang kurang enak kita dengar-kan
antara medium yang kita tahu dari dulu sampai sekarang contohnya
[kampong chat]
[my space]
[tagged]
[facebook]
[twitter]
[yahoo messanger]
[netlog]
malahan blog
jadi medium kita nak kenal2 kawan kepada kawan.nak tambah frenlist.nak jual barang
nak cari gaduh pon ada.macam2 lah orang zaman sekarang


shah pon nak jgak la share link2 dengan korang ney..follow tau my tweet..6t bley tweet shah
ada jer kat tepi tu ha..klik jer..segalanya ada

of course lah my own blog..apa salah kan buat macam ni..salah ke??
and fb korang cari sendri lah ye.sebab medium guna facebook ni kira parah sikit

[BERKAWAN ITU KAN BAIK]






Monday, December 19, 2011

CULTURE AND SOCIAL:ZAMAN MELENIUM

what's up bro..rokok sebatang!!
huhh..salam tidak.apa pon tidak..tau2 shah da nak start tulis kan.bagi korang baca plak tu
salam semua & buat non-muslim.salam sejahtera semua

ok right.da petang pon.jadi patut la kalau share bout what happen tadi pagi
actually nothing cuma the familiar one just attend my customer service and ethics class
so why not again share what i have learned that time.it's it all about culture di seantero dunia

culture adalah budaya
culture is learn & it's not inherited
'budaya' ni kita belajar bukan keturun atau  pon adat yang diperturunkan dari ayah mak atau atok nenek kita ada generasi kedua,tiga & seterusnya ni.korang faham kan?
^.^shah nak cakap pasal budaya kaitkan dengan sosial dizaman 20an ni zaman melenium ni yang mana pon semalam dan hari ni berita gempar pasal aril alfian student tajaan petronas tu.kesian kat parent dia.hah..ni ada kene mengena lah.budaya malaysia berkahwin dengan merisik meminang bertunang dan nikah.itu budaya tapi adat pulak berbeza sama dengan rukun berbeza dengan budaya.cuma yang pelik boleh pulak si mamat konon2 ala genius dapat sponsor yang mentaliti nya aras 3 ni sangat merugikan.first sebab bawa nama negara.bawa nama agama.bawa nama adat kamu wahai aril..hmm..no wonder lah kan

shah kaitkan pulak dengan zaman2 budak2 kita sekarang dengan zaman2 shah kecik
bagi langit dengan bumi.dulu balik sekolah campak beg kluar ntah kemana hala bawak sekarung guli.tuju sana tuju sini.maen galah panjang tuju selipas bagai lah
tapi zaman melenium sekarang da laen.anak2 balik sekolah jenis tak keluar rumah no wonder lah kalau shah cakap masing2 putih.al maklumlah tak kene matahari.sampai pintu dah ada orang gaji tunggu sambut beg.masok bilik mengadap psp.monitor laptop or pc bagai.

betul la yang shah blajar tadi[highlight] kat atas tu.budaya kita ni tak ada keterun
kita tak ajar anak2,maka tak pandai lah anak2 kita buat perkara lama2 dulu
jangan nanti anak laki nak potong rumput tak reti.anak perempuan nak masak nasi lemak pon jugak tak pandai.mak2 bapak2 ni ajar lah ye.sekali lagi shah highlight

[CULTURE IS LEARN&IT'S NOT INHERITED]

buat story about budak genius dengan mentaliti tahap 3 tu.kalau betul harus diambil tindakan la yek.dia bawa nama negara tu.dan kalau tak betul dan hanya sekadar fitnah.harap dimaafkan la yek.

THINKING FUTURE BEYOND EXPECTATION

Sunday, December 18, 2011

CINTA HARUS MEMILIKI

heyy..heyy..mengupdate blog menjadi satu kewajipan tatkala punya sebarang masalah
hallo guys and girls..what's up?.peace yawww

al right.shah just nak share what happen tadi dalam garis2 kehidupan shah seharian
of course lah sebab cinta tapi entry ni pendek jer sebab ada nyer entry dalam shah ta de mood nak menulis blog tapi cua kuatkan diri walau apa pun yang berlaku kita tetap kene hadapi cabaran dengan tenang.kan?

[YA.KITA TAHU PASANGAN KITA.TAPI SEJAUH MANA KITA KENAL DIA?]
ok tu la tajuk yang sesuai kot tok entry ni.bilamana benda ni baru jer terjadi dalam hidup shah.mungkin lah dia masih tak cukup percaya pada shah.itu sebab lah si dia buat satu silang kata yang tak terjawab.lakonan cantik dimata kita.tapi ada udang mungkin disebalik batu dan mee kari dalam mangkuk tu dan segalanya
mungkin cinta kita ni tak cukup membuktikan keikhlasan dan kejujuran kita itu sebab adanya lagi persoalan di minda mereka ni.

dalam konteks cinta shah plak.mungkin shah tak cukup meyakinkan si dia cinta shah pada dia itu sebab dia menguji shah buat kali kedua
itu sebab lah si dia masih nak menguji shah dengan cara ni
tapi shah hanya boleh terima dan shah akur dengan yang jadi ni walaupon cara si dia ni shah tak suka.sebab shah pon da bagi tahu apa yang shah suka dan tidak.tapi apa kan daya
cinta shah tidak meyakinkan.mungkin elok lah baginya untuk uji shah lagi

^.^awak.saya minta maaf.cinta saya tak meyakinkan awak
tapi awak hanya perlu tahu hanya ada awak dalam hati saya.salam

Saturday, December 17, 2011

GADOH DAN SETTLE

hallo.hallo.hallo.what's up guys and girls.peace yawww

abang2 kakak2 adik2.arini shah nak bincang pasal gelagat manusia sekarang ney
hari2 mesti ada jer point kat paper atau pon kat laman sesawang
 facebook mahupon twitter
pasal "GADOH".so arini shah nak cakap pasal ni la tapi gadoh ni pon ada banyak konsep
^.^pandangan shah la kan..kita gadoh ni sebab marah . salah paham . dan banyak lagi la
tapi gadoh ni punca nya adalah sebab ketidakpuasan hati seseorang terhadap sesuatu atau pada seseorang atau jugak pada sesuatu keputusan dan pandangan

ok.thru my story la senang kan cerita shah translate kan si pemujuk ni
^.^BETUL KE SI PEMUJUK NI ROMANTIK?^.^
ok la..ada la seorang hamba tuhan ni yang mana teman hidup shah sendiri
ada la salah cakap tadi benda yang shah tak berapa nak suka.tettt..ta bley bagi tau la kan pecah rahsia mak jemah lepas ni..so shah agak tersentap la.sebab bende tu jugak la shah selalu menangis time sekolah rendah dulu.so si dia ni make a call toward my no..

shah pick up the call
si dia:*** mrajok ke?
aku:ta de lah.ta mrajuk pon..***ok jer
si dia:betol ni??sory la..### ta de niat pon nak buat *** majok.sory tau
aku:betul la..***cyg ta mrajuk pon..*** ok jer..jangan risau ok

p/s:***panggilan shah
###panggilan si dia

so macam tu  la dan seterusnya panggilan tu..so kat sini shah ada realize something yang rakyat kita ni sangat2 la saling mengasihani..salah cakap..merajuk..terus pujuk
tapi dalam case shah ni..of course lah si dia ni romantik kan..tapi daam masa yang sama adakah sebab si dia ta nak timbul apa2 pergaduhan..takot akan sesuatu masalah..kan??

so the moral value and lesson here..
[TA SALAH KALAU KITA START MEMUJUK WALAUPON KITA TA SALAH]
[JANGAN LA KITA SAMA EGO.TA NA MENGAKU SALAH]

Friday, December 16, 2011

FLAWLESS OF MY LOVE

hallo.hallo.hallo.what's up yawww
ok now not for a long writing because a lot of thing to do.that said my reason

ok lar.shah just done my assignment.by lately a lot of thing to do.a lot of thing to think
my house.my family.my college(assignment) and also my love
and full of question on your head why i'm do put this title for this entry

ok let's the game begin.let's the story begin here
do i love someone??yes.. i do love someone which is really smartly inside my heart
so this title is all about..it's all about love between us..ha3..bored right??for you to read
it's ok la my read either you do to read or not..i'm just intent to share this think
at least you know bout my life even my love story..romantic or not..ha3..can you??
yess..i'm..i'm shahrul do love my couple..
so lets me tell a bit bout my couple which is really smart and gorgeous
this gorgeous is not for a woman okey..gorgeous mean attitude which is really good
i ever wonder that i can be titled as a couple of cabin crew..can you??
so my couple work as a cabin crew..you know what??smile is the first in their life

i really miss2 my couple..because now at europe..london i guest.
so for a week..it's really-really long time period..too long for me to accept this thing
this is how i said flawless of love..for only one week..im damn2 much miss my couple
honestly.im crying only because thinking of my couple..save or not??
fell well or not??a lot of thing actually..hm..
i can't contact my couple there bacause of some causes..so sad
hopefully i can  welcome my couple at the airport..really2 hope this thing

that said for today
[THAT IS HOW I INTERPRET THE FLAWLESS OF LOVE]
DO THE LOVE,FELL THE LOVE
AND YOU WILL GRAB THE TRUE OF LOVE
THAT IS HOW WE SAID THE MAGIC OF LOVE,SO SWEET

Tuesday, December 13, 2011

PENDAPAT SHAHRUL

[PENDAPAT SHAHRUL]
heyy..hallo hyee semua..what's up guys and girls..peace yaww
hope semua dalam keadaan ok2 jer nak membaca ni . ta mao yang mudi2.shah just ambik peluang ni nak menulis sebab kebelakangan ni just busy dengan activiti dan assignment kolej

ok.lets talk.shah terpanggil untuk memberi komen , pendapat , idea setelah shah baca satu kolum ni dari sebuah majalah takrif terkini lelaki muda maskulin entry bulan paling latest ni la dicember 2011 yang masing cerita pasal penutup tahun.azam tercapai ke belom?

honestly shah buat entry ni just ambil dari buku.tapi bukan lah copy and paste kandungan buku tu tapi shah cuma tambah dari pendapat dan persepsi shah tentang rakyat Malaysia ni..
first ni pasal nota dari editor majalah ni sendiri memang cakap pasal azam tahun ni samada kita tercapai atau belum..tapi shah tertanya-tanya apakah mungkin kalau seorang pemimpin ke? artis ke? atau mana2 pihak penting dalam negara yang umum memandang dan menyokong..adakah mereka ni dapat mencapai atau memberi sesuatu pada rakyat atau umum ni  sampai umum ni berpuas hati??itu kata wakil rakyat..itu kata wakil pemimpin yang nak rakyat maju berlandaskan wawasan 2020.tapi adakah yang tahun ini tercapai??

[RENUNGKAN LAH WAHAI RAKYAT JELATA]
panjang lagi tapi takut jadi isu berbangkit plak..mati dicari polis nanti

Yang kedua ni shah ambil dari majalah sama segmen surat pembaca.bagus lah majalah ni ada segmen sebegini.paling tidak editor dapat tahu apa kemahuan pembaca dan kehendak umum..kan tuan editor??tertarik dengan ajuan soalan sang pembaca ni kat tuan editor kita ni yang nak sangat majalah ni lebih focus kan pada produk tempatan contoh nya public figure atau figura dalam Malaysia sendiri..produk buatan tempatan kereta Proton contohnya..jadi adakah kita dapat selesaikan masalah atau kemelut ni untuk bagi rakyat Malaysia sendiri sama sepaerti berlaku di korea apabila mejoriti rakyat menggunakan kenderaan buatan negara sendiri malahan alat telekomunikasi dari luar sangat rare dinegara itu.

jadi sebagai rakyat Malaysia sendiri shah terpanggil dan terlintas untuk membngkitkan isu ni..haha..polotik suda..tak kot..fikir lah ok kita ni nak jana pendapatan tinggi seisi rumah sekurang-kurangnya 5ribu..kata PM..agar Malaysia jadi negara berpendapatan tinggi maka barulah senang shah nak tukat mata wang..nak jugak melancung negara matawang tinggi macam usa dolar atau paun sterling kan..jimat la sikit.kih3..

[SIMBIL MENYELAM MINUM AIR]


Sunday, December 11, 2011

LUNAR ECLIPSE

[LUNAR ECLIPSE]
heyy..heyy..heyy..salah plak..mulakan dengan salam
and buat yang non-muslim salam sejahtera okeyy-peace yaww

last nite..kita buka facebook.twitter.blog.netlog.even tagged or myspace
semua cerita pasal gerhana bulan[lunar eclipse]
semangat shah yang melunak meletus mendadak ni nak tengok gerhana bulan
berakhir dengan sedikit kekecewaan dan kegagalan  sebab hujan lebat so tak dapat la shah nak tengok dan tatap tenung akan kekuasaan-Nya[buat non-muslim/Tuhan]

jom shah kongsi sikit la based on apa yang shah tau la
teoricly lunar eclipse ni just sebab bulan pernama tu terlindung dengan awan
tapi scientificly gerhana bulan ni jadi bila cahaya bulan terlindung dengan bayang2 bumi
ok.nak jelas lagi la...gerhana ni berlaku time bulan bumi and matahari berada sejajar dalam barisan yang sama.tapi berlaku just masa bulan purnama sahaja ok.
hah..lebih kurang macam ni la smalam punya kebesaran-Nya
tapi ape kes plak dengan eclipse by dua jejaka taff idaman tarikan aku tu??
robert pattinson and taylor lautner + pmpn tak cantik tu..
tak perlu nak story morry kot..kalau korang follow cerita tu.maka u tau la alkisahnya
it's all about vampire dairies
tapi ada gaya tak muka ni dengan jejaka buat tido dan pelok idaman aku tu
whaaa..vampire malaysia da siap make-up by editing
sanggup kah aku macam ni??2 jam make-up ta siap lagi

[LOVE U ALL..MUAHH]

Thursday, December 8, 2011

PAK SU DAN ANIS HUMAIRA

assalamualaikum dan salam sejahtera semua
honestly shah tak rasa nak menulis time ni sebab shah dibebani dengan masalah
tapi kerna ni entry yang sangat penting,jadi perlu la luangkan masa untuk ini

[ANIS HUMAIRA]
nama cukup cantik dan cukup indah untuk seorang gadis semasa/gadis masa depan
hah..propa pak su pada baby ni..[mood nak kembalikan mood happy]
lagi sekali ANIS HUMAIRA sesuai buat baby cute ni..kata pak su nya[saya la tu]


-second-day anis-
uhuuu..comeyy ta..yup ni lah anak buah ke-empat paksu
pak su sayang sangat2 kat korang sumua ni
1)nur fazliyana natasha
2)nur aleeyana natasha
3)muhamad idzham
and last yang ni lah baby girl 
4)anis humaira


anis=teman yang mesra,yang setia,yang dapat menenangkan bila kerunsingan
humaira=putih campur merah/merah putih di pipi[banyak sumber]


tapi bukan lah ni yang shah nak kongsi.shah bersyukur happy bila tau anis ni selamat dilahirkan walaupn by operation.tangisan seorang paksu/seorang lelaki memang sangat bermakna lah kan.jadi pak su pon teringin nak ada anak.kata orang anak ni permata hati.


cuma sekarang paksu berdoa berharap moga2 anis kuat dan semangat duk kat wad tu ok
walaupon anis still lecik lagi tapi paksu tau ape yang ada dalam hati paksu.doa paksu agar anis dapat lihat dunia ni ok.lahirnya pada 11/11/2011..cantik kan tarikh lahir anis.cantik kan nama anis secantik semanis rupa anis jugak.jadi paksu nak 6t bila besar panjang attitude anis mesti baik jgak.paksu usaha kan yang terbaik untuk anis.


ok.makluman la sebab shah buat entry ni..now anis kat wad IJN..dilahirkan pada 11/11/11 and da detect ad sakit jantung pada hari ke-dua dilahirkan..dalam satu jantung tu ada 4 sakit merangkumi jantung berlubang..dinding jantung sbelah tebal..satu salur darah tak sampi/pendek and dua salur darah dan oxygen[kalau tak silap]bercantum.so now operation yang first da settle.so syukur sangat but now stil kat IJN masih tak sedarkan diri sebab operation baru sangat 7/12/2011..ari ni 8.12.2011 so baru 1 hari..hope segalanya stabil.


[kalau lah anis dapat baca blog paksu.paksu nak anis appriciate setiap hari2 anis
setelah dapat bernafas sebaiknya nanti ok.paksu doakan yang terbaik buat anis]
[PAKSU SAYANGKAN ANIS MACAM PAKSU SAYANGKAN DIRI PAKSU]


MENGAPA BERULANG LAGI ??


salam guys and girls.readers dan kawan2 semua
ok shah just buat short and sharp.actually this entry memang pasal isi hati
or luahan perasaan dan shah memang memahami bila sebut pasal luahan perasaan ni
korang malas nak baca panjang lebar jadi shah melainkan betul2 nak
membantu atau memahami situasa kawan2 korang

[MENGAPA BERULANG LAGI?]
saya minta maaf saya honestly patut berterus terang saya sedih dan saya kecewa
sebab mengapa perlu berulang lagi?mengapa ianya terulang?
awak^.^ini mungkin salah saya sebab pernah muncul dalam hidup awak
saya menyusahkan dan membebankan awak sejak saya kenal awak dilaman muka buku

betul benar dan semamangnya tepat saya cinta awak
pengorbanan itu penting.jadi saya korbankan apa yang perlu demi awak
sebab mengapa perlu berulang lagi?mengapa ianya terulang?
itu kerja awak lah untuk menjawab.hanya awak yang tahu segalanya
saya tak perlu ungkit pasal itu.pasal ini.tentang itu.tentang ini tapi awak pun dah
besar.dah matured pun bila mana perkara yang sentiasa ada dalam fikiran 
saya selama ini dalam konteks kes awak ni benar.ianya akan berlarutan
jadi tak salah kalau saya cakap.saya betul bila saya tak jemu tanya awak
[AWAK PASTI?YAKIN KE?BETUL NI?]

saya tak perlu cakap panjang.tapi saya harap awak paham
saya harap awak dapat selesaikan sedaya mungkin awak.sedaya awak boleh
^.^sekali lagi saya minta maaf saya banyak rahsia kan isi hati saya
sekarang kalau awak memerlukan itu lagi untuk meluluskan ..... awak lagi
saya memang dah tak ada.saya memang dah tak mampu membantu
awak pun dah faham kan.malah sekarang ni pun saya mengikat perut demi awak
awak nak bagi saya tolak demi kesenangan awak.tapi awak perlu saya memberi demi awak
[malah saya terpaksa pekak kan telinga menahan orang itu meminta pulangan nya]

saya harap awak dapat selesaikan secepa yang mungkin tanpa meminta lagi
awak gunakan kuasa vito awak.awak ada hak bersuara.awak ada tempat dalam tu
tapi awak masih tak dapat jadi macam saya
awak mungkin bosan dengan soalan saya.awak mungkin rimas dengan soalan saya
tapi yang tak pernah jemu bertanyakan soalan ini adalah betul
awak mungkin tak rasa dia[company]menganiaya awak.awak mungkin tak rasa tertipu
tapi saya dapat rasa sebab awak tak tegas.awak terlalu berlembut
awak tak guna kuasa awak.awak tak guna vito awak.awak tak guna emosi awak
hope awak dapat dan faham apa yang saya cakap ni
tapi mungkin awak akan cakap saya memandai mengajar awak
kata awak saya muda.saya tak matured.saya budak-budak lagi tapi
tak semestinya fikiran saya sentiasa tak matang.tak semestinya saya tiada pengalaman
tak semestinya saya tak dapat berfikir ke-depan.tak semestinya saya tak tahu

[TAK PERLU CAKAP PANJANG,MARAH PULAK AWAK PADA SAYA NANTI]
SAYA MINTA MAAF
ASSALAMUALAIKUM AWAK

Wednesday, December 7, 2011

ENTRY TANPA NAMA

anak kambing anak unta . tajuk entry pon ntah apa-apa
haha..shah really2 tak tau ape nak isi tajuk enry ni and tak tau nak tulis entry ape
tapi shah always tau nak letak photo ape.sebab shah tak pernah lekang dek gambar
hari-hari shah take photo[by phone je] untuk simpanan peribadi

ok jadi memandangkan hari-hari shah mendung dengan idea
[x de idea la maksudnya]
jadi buat tatapan semua shah just letak kan beberapa photo shah yang paling latest
sikit description la..ni kat dalam bilik..tengok orang pakai style cam ni
so shah pon try..tpi nampak macam tak sesuai jer
lagi lagi dan lagi
macam ni jer la..lagi nanti shah update lagi
sebab sekarang ney..setiap entry shah dimulakan dengan photo latest shah
so tak perlu la risau pasal shah
kata orang shah ni memang photogenik sikit[bukan sikit-tapi banyak]

[SORY LA SEBAB SEMUA UPDATE PHOTO NI JUST GUNA KMRA PHONE]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...