i follow..

Monday, February 28, 2011

mEnYeSaL TaK sUdAh

hm..kata menyesal tak sudah
  hm..please..aku ngaku sngat2..
memang slah aku
 but..kami kawan jer..die pon da tau hubungan kita
die pon da tau yg kamu akan marah klau kami sembang
 sorry la..aku slalu ungkit pasal janji bila kamu wat slah
but..aku langsung x sedar
yg bende aku buat tu adalah jnji
 but..time aku sembang tu aku ingat kamu..
aku siap sembang lagi pasal kamu
siap knalkan lagi kamu kat dia..
dan time aku sembang ngan dia..
aku yakin kamu akan marah
dan sekarang..trang..tang..tang..tang..
kamu marah
but please..tolong maafkan aku..
kamu just perlu tahu..
 walau kamu buang aku skali pon dari hidop kamu..
aku tetap ingat kamu..dan aku tetap syang kamu..
i love u so much..
 salam..

Sunday, February 27, 2011

LuaHaN JalAnAn SeOraNg PeNgGeMis KaSih


 hm..susah kan jalani hidup seharian
betul..ape yang kamu buat untk aku
betul..ape yg kamu bg dan ape yg tidak untk aku
betul..kamu yg terbaik untk aku
betul..cinta kamu untk aku
BUT

aku bkan la nak..membantah
>ape yg kamu bg dan ape yg tidak

aku bkan la nak..marah
>ape yg kamu buat seharian

CUMA

aku harap
>kamu letak la kepercayaan kamu pada aku

aku harap
>kamu pon bley ikut ape yg kamu ckap pada aku
SEBAB

setiap perkara
>antara aku mesti ad yg tak kene

setiap perkara
>kamu mesti btol dimate aku

DAN
aku harap
>janji jngan hanya tinggal janji
aku harap
>buat la bende yg betol
 
SEBAB

aku dan kamu
>da jnji ape yg patot dan tidak

aku dan kamu
>da tau dan engat ape janji-janji kita

BETUL
kamu
>kamu bagi walaupun berat hati nak bagi
kamu
>selalu buat aku happy..sedih..emo
 
TAPI

kamu juga
>yg banyak buat aku berubah

kamu juga
>yg bnyak bg dorongan dan semangat buat aku

TERIMA KASIH
>sebab kamu percaya kt aku
>sebab kamu la aku bahagia
>sebab kamu juga aku ketawa dan menangis

 AKU NAK KAMU TAHU

>semasa aku menaip coretan ini aku menitis kan air mata
>saat ini kau ambil brat pasal aku 
-sruh tenangkan fikiran
-sruh mkan
-kamu tnya..'b bad mood kan?'
>saat ini aku terkenang saat bahagia bersama kamu 
>aku teringat aku bagi aku hadiah..cantik
>aku teringt kamu lap air mata aku
>dan bnyak lagi saat mnis bersama kamu

MAAF
-saat ni aku memang bad mood
-aku memang tengah sedih

APE PUN TERJADI..AKU NAK

aku
>kamu tahu yg aku syg sngat-sngat pada kamu

aku
>bg kpercayaan pada kamu

TAK KIRA
kamu
>kamu sudah tinggal kan aku

kamu
>berpaling dari aku

kamu
>benci pada aku

AKU AKAN TETAP KENANG KAMU
AKU AKAN TETAP SAYANG KAMU
>I LOVE U SO MUCH<
 








 

Saturday, February 26, 2011

bila diri disayangi




Bila Diri Disayangi


Terdengar bisikan mesra
Kalimah keramat bermentara
Bermulanya siang berakhir malam ku
Tak akan ku jemu menyebut namamu

Tiada batasan waktu
Tiada tempat mu tertentu
Di gunung di lembah, di darat, di air
Siapa pun hamba, keikhlasan doa, keagungan
Kasih merubah takdir

( korus )
Bila ku sedari diri disayangi
Langkah kaki ini semakin berani
Bila terkeliru ku ucap namamu, terasa diriku
Kembali dipandu

Engkau pertama, tiada akhirnya
Aku dalam kegelapan engkaulah cahaya
Izinkahlah aku menumpang di sini
Di bawah naungan kasih dan sayang mu
Ku berserah diri



sayang kamoo..muahhh

sAtEy..MeJaR..fWeNs

hai oalls..saban hari shah tidak m'update blog..
maka..dengan ksempatan ini..
shah menyeru rakan(gigih)untuk mentelaah karangan skema ni..

setelah saban bulan(ad ker ayat ni??)..kami(bdak course eden)
merancang untuk m'pelahapkan diri di
ni la tempat nyerrrr..
 ni lor tepat kami menghabiskan around 3 jam..

walaupon terpaksa m'harungi p'jalanan hampir 3 jam..
d'tambah hujan lebat
konvoi 3 buah kereta ku rasa amat berbaloi
 tapi..ku terasa seperti mlas nak menulis..
so..rerakan tatap jer la pic yg ad ni..collection..
antara friends yang turut memeriahkan makan2 ni

sesi pehalap satey..100 cucuk..
pic x ok..sowie..
sempat makan 12 cucuk jer..
cari barakah..makan sbelah lecturer..
lecturer..mejar maya
sisa selepas makan
jadi model jap
model satey kajang hj.samuri
 sbelom balik..
habis cer..pape pon..
saat ni shah nak jadikan impian tok bawak n dinner ngan my love
(plan ni ajaran mejar maya)

well..bgus juga idea my lect ni
for my love..kalau x dapat makan kt sini..
kt kuantan pon bley kot..(kalau sudi la)

last point..
engat satey..engat kajang..

engat love..engat my love
i miss you..i love you

 

Tuesday, February 22, 2011

beBaNaN iLmU kEraJaaN RyaN

diploma in aviation management
hohoi..
beginilah adat pabila ryan menjadi seorang peajar kolej..
ryan ni da busy klahkan PM..
PM??
perdana menteri??dato' najib??
or 
production manager??movie meletop??
pertama memang x lepas dari bebanan kerja..
student..memang x lpas dari kerja..test..xsignment..project..
sume tu memng x lari..

but..what what cam we do??
slain study..sume ni tok mase dpan gak..parent..anak2..
antara lain
post dalam library
tpi bagaimana dengan COE kolej aku belajar..
sampai bergelar CEO..
collection buku seorang bergelar ceo
seksa tengok..seksa lagi nak membacanya
huhu..
last point special for my lover..
buat kekasih hati yang disayangi
"kalau ase nak jadi ahli politik..nak jdi parent tok anak2,
study la yer..jngan rajin nak p klas tutor je..
klas biase pon kene g..untk jadi seorang ahli politik"
(sorry..sengaje highlight)

pape pon..my hubby..
baby always sokong kamoo tok jadi ahli politik berjaya..

but kamoo..baca entry ni
jngan marah b tau..


Monday, February 21, 2011

HonEsT aKu d"jaLaNaN

GIGIH!!

SESUAI KER??
hohoii..
title??honest??is it related to me??

FIRST SIGHT
who??shahrul??mine??
OMG
yeahh!!it's me..
i just wanna tell u somthin that i really love u
whenever my first sight at the shopping mall
yeah..betapa untung nya aku..

PECAH RAHSIA
sape tau??aku jujur sekarang..
dia cakap kat aku..first time tngk aku kat facebook..dia suka aku..
(ni after kami da knal la)
but dia never know that..aku lgi la ske dia bile first time tngk die..time die add aku..

AKU MALU TAPI MAHU
who know??
dia yg aku nak knal sngat(mle2 add sombong)
maybe malu..huhu..
finally be mine..bile dia ckap ngan aku..nak jadi adk dan abg angkat..
x sangka..pertemuan sebagai adik dan abang akhirnya membawa kepada ksah percintaan(wahh..gigih gitu)

REAL FIRST SIGHT VS KERETA LANGGAR TEMBOK
kat situ jgak la..
happy moment aku..bad moment aku..
but..dia mang honest ngan aku..i like..smpai dpan aku..
siap ckap
"NAK TAK JADI TEMAN HIDUP??"
time tu aku still ad kaple..brani shiall die ni

GILEKAN AKU KER??
 but time tu..klakar dow..
aku yg da ad kaple..pic aku ad love bite ag..still nak aku??
giler die ni..nak wat cam ner kan..
aku kan macho..

SAYANG KAMOO
but now..honest aku ckap..aku memang syng dia sngat2..
sayang kamu..

Serius Shit - Azizulhasni Awang dan Kaki Yang Ditembusi Kayu 20 Sentimeter

Serius Shit - Azizulhasni Awang dan Kaki Yang Ditembusi Kayu 20 Sentimeter

SAKIT NYA HATI

KLAU ASE DA SSAH SNGAK KAN NAK IDOP NGAN AKU..K FINE..
KO TAU KAN PRANGAI AKU..KO KNAL KAN MCAM MANE AKU..

HM..AKU DA TAK TAU MCAM MANE NAK CKAP..
ASE MCAM2..AKU NAK P SANA BILE ABES SEM??ASE MCAM TERBANTUT BILE BENDE CAM NI JADI..

AKU ASE NAK P LANGKAWI??ASE MCAM NAK PADAM SUME DETAIL YANG AKU DA SAVE..YANG AKU DA SERVEY..

EH!!TAK TAU LA NAK CKAP APE..

""TNGK TU..OFF FON BKN JLAN PENYELESAIAN""
MAYB SLAH AKU NAK OFF NI..BUT TLONG LA..AYAT TU MANG BUAT AKU BARAN..
N MAYB SLAH AKU GAK..EVERY DAY AKU CRI GADOH JER..

YA..TAU KAN KNAPA??
HM...DONT MIND LA..KLU ASE NI YG TERBAIK..GO ON..

AKU JUST NAK CKAP..AKU STILL SYG KO..
BUT.I KNOW.BENDE NI REMEH UNTK KO..BUT IT'S NOT FOR ME..YEAH..KLAS X AMBK ATTNDNT..JUST P TUTOR..FIND..SBB TUTOR JE AMBK ATTNDNT..

SO K..GO ON.APE YG KO ASE TERBAIK..KO BUAT LA..
AKU BKAN MLAS NAK AMBK TAU..TPI KO MENDESAK AKU TOK TK AMBK TAU..

APE2 PON..KO KENE TAU.AKU SYNG KO..HNYA KO AND FAMILY AKU DLAM ATI AKU.
I LOVE U SO MUCH..I MISS U SO MUCH..BUT NOW..FEEL LIKE I WANNA SAY I HATE U..
BUT I NEVER AND EVER SAY IT..

JUST
I
LOVE U

Sunday, February 20, 2011

My Like

If you had a choice, would you want to know how your first time would unfurl?
How it might play out in real time?
Would he be elusive or sweet, shockingly handsome perhaps?
When it came down to it
I never really even saw his face
Did he see mine?
Did he even want to see mine?
A little something to take the edge off
Just a short walk to my car, he said
All I could hear was the sound of my doc martens hitting the pavement
Then gravel
Then grass
Then dirt
Where the fuck are we now?
Now what I heard was the sound of his zipper coming undone
I followed his lead
I remember thinking to myself
My first time
Great
For My Lover
gigih gitu
 
Like the rushing of the waves,
I come to you carried by the silky tides of passion.
Appearing unquestioned, unhurt
 
As we lay side by side
Our arms entangled in a tight embrace,
Holding on for dear life,
Wanting time to move in slow motion.
Questions banished, 
My thoughts are only you.
 
Whenever you kiss me I feel safe.
With you I am home, worries are cast aside.
Each loving caress, every gentle stroke savored,
 
A carefree man becoming
A little girl cuddled and adored.
Feverishly listening to every breath,
Expecting it to last forever.
 
You are my sanctuary amidst all the chaos,
Now I have proven
That heaven is not after death
For I am always in Paradise when I am with you.

Saturday, February 19, 2011

MaLam YaNg GiGih

mkan2 di kfc

hohoiii..
weekend2 ni yang terasa agk bosan..
jadi aku mencoretkan hari2 yang aku jalani seharian

DRIVER YANG GIGIH 

bertarikh 18/february/2011
aku d'lantik untuk menjadi driver sambilan(part time)gitu
maka>>gigih la aku memandu meluncur laju menuju destinasi cinta
wah>>gigih gitu nak mencari cinta baru..hohoii..jngan buat hal..6t aku terpena dan terdiam menitiskan air mata menangis kesedihan..

JEJAKA MEMASAK??

maka dengan itu dlam kdar 90km/h menuju psaraya mydin untk membeli barangan dapur..stok untk dua hari gitu..
gigih la kan..seorang jejaka memasak.

KFC 

habis duit..maka meluncur laju ke kfc..sebab??mkan lor..
pe yang aku mkan??
aku roger ngan sape??
so..korang tataplah ape??siapa??mengapa??bgaimana??
 TATAPAN SUKA SUKI

aku dan rkan2 di kfc
dinner plate set+big pepsi+big coselow+big cheezy wedges
kegigihan aziatul akma
berry dan kfc
kegigihan mnum secawan
posting nak kene marah ni ngan kaple masing2
TAMMAT 

wah..sikit2 suda..
maka konklusi nya cerita panjang tertera diatas hanya penyedap..main topic nya adalah makan kfc..
haha..6t purple sambung lagi yup..
bubye

LIFE AS RYAN DAA PURPLE BOY

Friday, February 18, 2011

mAkan..mAkaN..MaKan..

INTRODUCTION

hohoii..
lama penantian untuk mencoret kata2 panas kt blog ni
sebab masa sngat2 la men-jelessi aku..so ptang ni aku take time tok membahaskan isu2 panaz gitu..

BLOG USANG
bcos aku pon da lama sangat x tulis blog ni
tuan blog ni si teruna,jejaka felda ingin berjaya yg sangat miss kat blog biasa tanpa berjaya bersalut purple bernama
life as ryan daa purple boy

 COLLEGE DAN MAKAN??
cer nyer..shah nak cer pasal teruna idaman malaya yang hot gitu kuat mkan..sebab??
gigih la kan..bak sini..i wanna tell u all bout my lovely colloge since im in till now..
every function (absoutely) + meals=every function+full
 hah..gitu..
gigih la kan aku ni kuat mkan..
gigih la kan aku suap2..

 BIRTHDAY SAPE??

bcos sambut birthday COE KLIA PROFESSIONAL & MANAGEMENT COLLEGE

AKU KUAT MAKAN KER??
tpi ape yang aku makan??
kambing bbq
coselow
b-hun greng
curry puff
ayam golek
popia
chiko-doks(cekodok)
fresh oren
bubur kacang

dah lor..6t kamu2 terliur plak..

<<TAMMAT>>
dada..motiff..aku nak mandi..da maghrib nih..
bubue korang..6t aku cer hot-hot..panaz-panaz lgi yer..

life as ryan daa purple boy



 

Sunday, February 13, 2011

AnAk IkaN

MUHASABAH DIRI
hm..
ase mcam nak bnuh diri pon de gak..
ssh kan idop..
nak bnuh dri..nyawa aku ni hak yg maha esa.


I KNOW
hm..
aku ase mcam da x bermakna
dri aku ni kt die..
btol..die respect aku..
kwal aku..
jaga aku..

SAKIT HATI

but
smpi certain thing..
sentap sngat..ase mcam aku ni da x de pape..
da trang tang tang tang
pic tu aku ngan sape
da trang tang tang tang
tertuis kt situ aku ngan sape
da bgi tau..ape??sape??kt mane??

HAKIKAT HIDUP

tpi still x caye kt aku.ye lah..
aku ngaku..once kite tipu orng..
mesyi ssh orng nak caye kite kan

ANAK IKAN??

hm..but..still sentap..
aku ni hape??
anak ikan ker??
sume jntan..jantan tu..jantan ni
 play boy ker??
sume betina..betina tu..betina ni 
aku nak..aku ad maruah la..
parent aku..diri aku..sape lgi yg bley jga..
klau bkan aku..

AKU SYG KO

hm..mang sentap sngat2..
so..tlng la pham aku..tlong caye aku..
aku tau aku ni just sampah tok ko..but..
jngan la smpi cam ni..
ssh sngat nak caye orng..

KaLaU aKu MeRaJuK


MASAM MUKA

klau aku da strat msam mke n x tgur sesape.
korang jngan r nak mlenting..
slow talk ngan aku.
n korang pham2 la..of kos
aku tngh ad prob..
klau korang nak melenting..aku yg jdi cam tu

TNGK TV SAMPAI LARUT MLAM
aku ni jnis x mudah nak luahkn perasan..
kt kwan mahupon kt sesape
(melainkan aku da ok..i will)
walaupon cite tu aku x ske..aku still kt tv..
n of kos hati aku kt lain..
klau tngk aku x tido smpi 4.5.6 pgi tu..
ha..ye la tu..

MENOLAK TOK MKAN

aku ni klau mrajuk..mesti x mkan..
sape yg knal aku..pham la..
so..klau aku menjeling or tlak twaran tok mkan ngan korang
(atau ngan kaple ak)
korang pham2 la.
n satu lgi..klau aku mrajuk
or mrah someone
aku mang x de slera nak mkan

MATIKAN FON

ni la kebiasaan aku buat..
(klau x off pon..aku x blas mcj smpi la ak ok)
sbb aku x nak dngar ape2 pon xplanation
wat tmbh skit ati..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...